Šola gorskega kolesarjenja

Ste si zadali cilj, da boste več časa namenili svojemu zdravju ter preživljanju več časa v naravi in manj med štirimi stenami ali na cesti? Si želite končno začeti z rednim in varnim kolesarjenjem s svojim gorskim kolesom? Sami, v družbi ali s celo družino?

Mogoče vas ovira misel, da saj bi, ampak ne poznate terena, nimate dovolj kondicije in tudi kolesa ne znate popraviti, če vam slučajno poči guma ali kaj drugega. Ali pa imate zadržke da poleti že gre, kaj pa pozimi, kako se športa s kolesom pozimi? In kakšna oprema je potrebna za ta način vožnje? Ali mi bo trgovec svetoval prav, ali bom le zapravil cel kup denarja?

Če se lahko vozite in če imate željo, potem je ta šola gorskega kolesarjenja in kasnejše vodene ture za vas. Iz kavča bo malo težje, zato se boste morali zmigati na teren. Kje je to? V NARAVI!

joze_sola

1.) O S N O V N I    T E Č A J
8 srečanj; na asfaltni in makadamski podlagi
skupno vsaj 14 ur intenzivnega dela
vaša investicija v osnovni tečaj: 122 €
1. srečanje: spoznavanje svojega kolesa, pravilne nastavitve (ja, zelo pomembno in skoraj praviloma zanemarjeno področje ), nega in vzdrževanje kolesa in prva krajša vožnja po makadamski poti.
2. srečanje: osnovni položaj na kolesu, pravilna vožnja v smeri, ravnotežne vaje (na zunaj zgleda tako lahko!)
3. srečanje: učenje vožnje na umetnih objektih; vožnja na objekt in vožnja iz objekta
(tu ni nikoli dovolj znanja).
4. srečanje: Pravilno zaviranje, zaščitna oprema, vsebina nahrbtnika, obnašanje v naravi, priprava na vožnjo v naravnem okolju (zelena pravila obnašanja v naravi)
5. srečanje: Vožnja v naravnem okolju in premagovanje tipičnih ovir (korenine, voda, brvi, kamenje).
6. srečanje: Vožnja v vzpon in spust, vožnja v strmih odsekih in spust v strmih odsekih po različnih podlagah (obstaja kar nekaj možnih rešitev v dani situaciji).
7. srečanje: Tehnike zavijanja, nagibanja kolesa in kolesarja, zavijanje z oddrsavanjem, obrat na sprednjem kolesu (kot na filmu )
8. srečanje: Osnove skokov- na objekt, čez objekt, iz objekta (tudi za tiste bolj plašne bomo dobro poskrbeli).

2.) N A D A L J E V A L N I    T E Č A J
8 srečanj; na asfaltni in makadamski podlagi
Skupno vsaj 16 ur intenzivnega dela s kolesom
Vaša investicija v nadaljevalni tečaj: 207 €

1. srečanje: Pravila vožnje v naravnem okolju, obnašanje v naravnem okolju.
2. srečanje: Podrobne nastavitve kolesa in opreme ter zaščitna sredstva.
3. srečanje: Pravila zaviranja na vseh podlagah, vožnja v vseh razmerah (blato, sneg, korenine, peščena in kamnita podlaga).
4. srečanje: Skoki vseh oblik v naravnem okolju, preskoki in premagovanje ovir.
5.-8. srečanje: Utrjevanje znanja- prilagojeno za vsako skupino in za vsakega šolarja individualno.
Individualni tečaj: 30€ na uro

Celostni pristop vsakemu posamezniku, kar pomeni, da si pogledava tvoje kolo, narediva izboljšave nastavitev, ogledava si tvojo vožnjo kolesa in narediva nova usmeritve za to, da boš bolj varno in tehnično pravilno obvladal-a kolo in podlago.