Izleti

Vodenje organiziranih skupin – kolesarski izleti: med 12-35€ po osebi.

1. GRAJSKA TURA

TRASA:
Štart pri piceriji Mačkovec, Novo mesto. Potem naskok na GRAD HMELJNIK. Poskok čez hrib na “avstrijsko” stran, potem pa uživancija ob vodi proti Šmarješkim Toplicam. Tam gremo mimo ruševin GRADU ŠTRLEK vse do lokalne ponudbe v šport bifeju :). Po napojenih celicah gremo proti GRADU OTOČEC, se dvignemo do gradu STARI GRAD, kjer preverimo, če še kaj straši in se potem hitro vrnemo proti domu.

TRASA je srednje zahtevna, zato je priporočena srednja kondicijska pripravljenost. Večinoma se bomo gibali po gozdnih in makadamskih poteh, nekaj malega je žal tudi nepogrešljivega asfalta. Priporočam gorsko kolo, vsaj sprednje vzmetenje, še raje lahek polno-vzmetenec. Če pridete z mestnim damskim kolesom, ste sami odgovorni za žulje… ne samo na rokah … :)

Dolžina ture: 31 km, skupna višinska razlika 950 m, v zmernem tempu je vožnje za cca 2,5-3 ure.
OPREMA: Hrana in pijača, če ne morete preživeli brez teh 3 ur (moja draga ne), osnovno rezervno opremo, primerna oblačila, zaščitna sredstva (čelada je nujna, rokavice, …).

Skupina je omejena na 30 ljudi. In 30 koles.
Pogumno in srečno v nove izzive in preudarne srčne udarce.

2. OBRONKI TRŠKE GORE
Tokrat vas presenetimo z očitnim- kar ste mislili, da že dodobra poznate (Trško goro in njeno okolico), si boste po tej turi morali priznati, da vam je še marsikaj prikrila ta … gora.

Trasa je srednje zahtevnosti in bo prilagojena poletni vročini- poteka namreč pretežno v SENCI DREVES, in na kolesu tudi vedno piha, tako da vročina ne bo problem.
Kolo naj ima vsaj sprednje vzmetenje, drugače znate priti domov malo modri :). Trasa je zelo RAZGIBANA, z vsemi elementi gorskega kolesarstva, zato se bomo sproti učili osnovnih tehnik vožnje. Dolžina trase je cca 30 km ter okoli 900 višincev. Kot vedno, se bomo prilagodili skupini in pot po želji daljšali ali krajšali, predvideva se 3,5 ure vožnje (kavica vključena).

KAJ potrebujete? Zaščitno opremo standardno, obvezno čelada in servisna oprema v nahrbtniku.
CENA? Za vodenje, pijačo ob vpisu in za lepe, varne trenutke: 12,20 €

3. NASKOK NA TRDINOV VRH
Tras je več, in so v obdelavi = smo na terenu in si jih ogledujemo.

4. NOČNA TURA OB POLNI LUNI

Izlet v neznano ob polni luni, ki nas bo obiskala med vikendi.